کد مطلب: 106900
عضو هيئت علمي دانشگاه علوم قضايي تهران:
ضرورت بومي‎سازي پژوهش‌هاي علمي/ بسياري از تلاش‌هاي علمي جامعه ما عايد غرب مي‎شود
تاریخ انتشار : 1393/07/05 10:27:07
نمایش : 1942
عدم توجه به بومي‎سازي علوم سبب شده تا در پژوهش‌هاي دانشگاهي به مسائل و مشکلات مبتلابه کشور توجه چنداني نشود و بسياري از اين مقالات کاردبرد لازم را نداشته و گره‌اي ازمشکلات کشور باز نمي‎کند.
به گزارش هفت چشمه، دکتر ناصر عليدوستي، عضو هيئت علمي دانشگاه علوم قضايي و خدمات اداري دانشگاه تهران در گفت‌و‌گو با خبرنگار جهانبين‌نيوز با اشاره به سياست‌هاي ابلاغي علم و فناوري توسط مقام معظم رهبري اظهار کرد: تحقق اين سياست‌ها در رابطه با تحول علوم انساني و به طور کلي پيشرفت و تحول علمي در کشور يک ضرورت است.

وي افزود: مقام معظم رهبري از سال‌هاي گذشته همواره بر توجه به توليد علم در کشور تاکيد داشتند اما اين امر به نحو خوب و شايسته‌اي از سوي دانشگاهيان کشور مورد توجه قرار نگرفته است.

عليدوستي با بيان اينکه ساختار دانشگاه‌ها در حوزه علوم انساني، غربي است، گفت: در بسياري از شاخصهاي علوم انساني به ساختار و شکلي عمل مي‌کنيم که استاندارد آن متعلق به جهان اسلام نيست و حتي محتواي دروس نيز برگرفته از متون غربي است.

استاديار دانشگاه علوم قضايي تهران تصريح کرد: در بسياري از رشته‌ها از جمله علوم اجتماعي، جامعه‌شناسي، فلسفه و علوم سياسي بسياري از محتواي دروس برگرفته از غرب است و همين عامل سبب ميشود تا خروجي آن مورد نظر و مطابق با اهداف و برنامه‌هاي نظام اسلامي نباشد.

عليدوستي با بيان اينکه در ساختار دانشگاهي کشور، توليد علم اولويت ندارد، افزود: در حالي که پيشرفت و ارتقاي اساتيد دانشگاهي با استانداردهاي غربي سنجيده ميشود پس بيشک نتيجه کار مطلوب ايران اسلامي نيست.

وي بر ضرورت بهره‌گيري از دستاوردها و نتايج علمي اساتيد و دانشجويان کشور تاکيد کرد و گفت: متاسفانه بسياري از تلاش‌هاي علمي جامعه ما عايد غرب ميشود و ما نتوانسته‌ايم از تلاش ها و دستاوردهاي علمي خود آنطور که بايد بهره بگيريم.

عليدوستي، عدم توجه به بوميسازي مقالات و پژوهش هاي علمي را از ايرادات ساختار دانشگاهي کشور دانست و افزود: متاسفانه در توليدات علمي خود به مسائل و مشکلات مبتلابه کشور توجه چنداني نميشود و بسياري از اين مقالات کاردبرد لازم را نداشته و گره‌اي ازمشکلات کشور باز نميکند.

عضو هيئت علمي دانشگاه علوم قضايي و خدمات اداري دانشگاه تهران، پيگيري مبحث آمايش سرزمين را امري ضروري براي ارتقاي علمي کشور دانست و تصريح کرد: با تکميل سند آمايش سرزميني هر رشته‌اي بر اساس نيازها و اقتضائات هر منطقه راه‌اندازي ميشود و اين در حالي است که به اين مقوله نيز توجه لازم نشده و ما شاهد معطل ماندن تدوين اين سند هستيم.

انتهاي پيام/ خ ز/
 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 
بخش های سایت
 
http://s5.picofile.com/file/8136790076/shohada.gif
http://s5.picofile.com/file/8136790076/shohada.gif


پیوندها
http://haftcheshme.com/aFiles/gallery/emam3.jpg
http://haftcheshme.com/aFiles/gallery/leader.jpg

http://haftcheshme.com/aFiles/gallery/jahanbin.jpg
http://haftcheshme.com/aFiles/gallery/dana.jpg